Befintlig kund?

Ett roligt experiment

I början av december flyttade jag till en ny lägenhet. Ganska snart upptäckte jag att lägenheten var väldigt kall och jag frös trots att elementen var uppskruvade på maxvärme. Att lufta elementen var något jag (faktiskt) aldrig gjort förut och tog därför allsmäktige Google till hjälp för att reda ut hur, var och varför.

 

Efter lite letande förstod jag att jag behövde köpa ett verktyg för att öppna elementens ventiler, en elementnyckel. Jag kunde välja att knalla till närmsta järnaffär men som den internetknarkande 80-talist jag är vill jag ju förstås beställa och få sådant hemlevererat till dörren. Det var lättare sagt än gjort. De stora detaljhandelskedjorna säljer förvisso elementnycklar online, men beställningsförfarandet är krångligt, verktyget dyrt och det tillkommer frakt. Klassiskt besvärligt alltså och en tanke började gro i mitt huvud; det här måste gå att göra enklare.

 

Jag började utforska den svenskutvecklade webbutiksplattformen Tictail (som för övrigt är en fantastisk tjänst!) och skissade upp en lösning med enkelt beställningsflöde, simpel kortbetalning och ett enhetligt pris inklusive snabb frakt. Några timmar senare var min webbutik klar; elementnyckel.se slog upp portarna och har sedan dess också fått en systersajt i danmark, radiatornøgle.dk. Ett kul sidoprojekt som inte har ett dugg med e-postmarknadsföring att göra, och som kanske inte kommer generera miljoner – men som redan nu i alla fall har sålt ett femtiotal nycklar till kunder över hela Sverige och Danmark.

 

Allt började med en problemformulering och ett förslag på lösning. Butiken var uppe på fyra timmar och första beställningen kom efter mindre än ett dygn.

 

Vad kan du lösa för problem åt dina kunder?

 

/Robin